Mijn foxterrier

Op 15 juli 2019 hebben we een huisgenoot geadopteerd. Billy, een wire fox terriër teef, was op zoek naar een nieuw thuis.

Na kennismaking met Cooper, in haar huis in Doetinchem, is ze meegereisd naar het Zeeuws Vlaamse land. Billy was op het moment van adoptie 4 jaar en 4 maanden.

Na een eerste check bij de dierenarts, waar ze goed is bevonden, hebben we gelijk een afspraak gemaakt voor sterilisatie, aangezien Cooper een intacte reu is.

Vanaf het allereerste moment voelde Billy zich thuis in haar nieuwe omgeving, alsof ze al jaren bij ons was. De reis verliep zonder problemen, wandelen doen ze keurig naast elkaar, waar Cooper snuffelt, komt de neus van Billy ertussen.

Billy is ontzetten lief en we zijn nu bezig haar ook de commando’s te leren die Cooper kent. De allereerste losloop ervaring, want volgens het voormalig bazinnetje van Billy kan ze dat prima, was een minder groot succes. Mevrouw zette haar speurneus aan en ging achter konijnen aan. Dus in het bos zijn we op onze hoede, maar op de dijk in het dorp kan ze prima los.

Ook houdt Billy van water en dit moeten we natuurlijk ook uitproberen. Ze loopt zonder aarzeling het water in. Zwemmen is haar lust en haar leven. Zodra het warm is, gaan we dan ook naar Paal om te zwemmen in de spuikom.

Ook is de fokker van Billy op de hoogte gebracht van haar herplaatsing. De fokker van Billy, die stamt uit een nest van 6, is zo aardig geweest ook puppy foto’s door te sturen.

Billy de waterrat