Over Cooper

Cooper is een totaal andere hond dan Beau. Beau kwam bij me toen hij bijna 2 jaar was en met een rugzak. Cooper was een pup die onbevangen in het leven staat. Een enthousiaste, lieve, speelse pup. Ook nu is hij nog steeds lief, enthousiast, energiek en lekker speels. Cooper is dol op mensen en andere honden. Hij begroet ze enthousiast en wil met iedereen spelen.

In de eerste weken na thuiskomst hebben we veel ondernomen. Veel samen spelen in de tuin, veel mensen ontmoet die op puppy bezoek kwamen. Maar ook naar bos, strand, langs een wei met geiten en kippen en langs de vijver met eenden en ganzen. En samen naar de dierenwinkel en de dierenarts.

Een leuke ervaring was zeker ook de deelname aan de spetterende hondendag in het zwembad van Axel. Cooper heeft rondgestapt in het peuterbadje en heeft vooral ook heerlijk lopen spelen met andere honden waaronder een Frans bulldogje en Labradoodle pups. Helaas is Cooper geen zwemmer. Pootjes in het water vindt hij prima, nog leuker spelen met de tuinslang. Maar zwemmen, nee!!!

En natuurlijk hebben we een puppy cursus gedaan bij Hondenschool Hulst Hier heeft hij vooral leren spelen met andere honden en natuurlijk de basiscommando’s zit, liggen, voet, kom voor en blijf. Deze oefenen we thuis natuurlijk ook en vooral ook tijdens onze wandelingen.

Ook mocht hij in november 2017 voor het eerst meegeweest op een lang weekend weg. Naar Bloemendaal aan Zee. Lekker losgelopen en gerend op het strand. In december volgde de eerste vakantie op Texel. Inmiddels hebben we al vele reisjes achter de rug. Naar Frankrijk en in Nederland.

Inmiddels maken we ook regelmatig langere wandelingen, tot zo’ n 10 en maximaal 15 km . Vooral in het weekend proberen we toch langere wandelingen  te maken.