Beau

Beau, Welsh terrier, geboren 30 augustus 2002. Officiële naam Beaufix (eigenlijk wilden ze hem Bacardi noemen).
Vader: Xyrie du Mas des Rêves.
Moeder: Zazie du Mas des Rêves.

Op 17 juli 2004 geadopteerd via vzw Dierenbescherming en Dierenasiel De Grensstreek in Menen-Rekkem. Sindsdien gaat hij samen met Anja door het leven. En is zijn naam ook aangepast naar Beau.

De gewenning van Beau aan zijn nieuwe baasjes verliep niet geheel zonder problemen. Beau werd nl. door  het asiel naar een nieuw thuis begeleid vanwege problemen in zijn oorspronkelijke gezin.  De tekst: Men zoekt een nieuwe thuis omdat hij te dominant is t.o.v. de kinderen en de andere aanwezige hond. Beaufix is een erg dominante hond.

Het asiel wist te melden: Beau mocht altijd alles, in de zetel, op de bank maar toen ze daar zelf wilden gaan zitten, liet hij dat niet meer toe en ging grommen. Uiteindelijk dachten ze dat de aanschaf van een tweede hondje, een West Highland terrier, zijn gedrag zou verbeteren. Helaas, dit was geen goede oplossing.

De eerste dag werd al duidelijk dat Beau mishandeld is. Toen ik de krant uit de brievenbus pakte, dook hij weg. Ook voor schoenen was hij bang. Beau heeft lang geprobeerd door grommen en uithalen zijn zin te krijgen. Een consequente aanpak, veel geduld en vertrouwen en jarenlange training hebben van Beau een voor mij lieve hond gemaakt. Na 2 jaar had ik zijn volledige vertrouwen en kon ik hem ook compleet vertrouwen. Naar andere mensen en honden bleef het voorzichtig zijn.

Uiteindelijk hebben we na jarenlange gehoorzaamheidstraining de overstap gemaakt naar agility. Beau vond dit super! Hij heeft hier nog veel extra dingen bijgeleerd. Hij kende commando’s links en rechts, wave, hoog en door. Tot op late leeftijd ging hij af en toe met veel plezier mee naar de training bij Hondenschool Hulst, waar ik zelf lesgeef. Nieuwe toestellen zoals de tunnel, werden als eerste door Beau getest. Met trots kan ik zeggen dat Beau heel goed luisterde. Ik kreeg hierover ook regelmatig opmerkingen/complimenten van vreemde mensen die ons samen bezig zagen. Ja, Beau is een echte Welsh Terrier met bijbehorend karakter, maar ook hij werkte graag voor zijn baasje.

Op 16 juni 2017 heb ik afscheid genomen van Beau. Hij was oud en op. Het afscheid viel zwaar, Beau was mijn maatje, mijn trouwe kameraad. We hebben samen genoten en ik mis hem enorm. Het werd stil in huis. Hij was mijn eerste hond, mijn eerste Welsh. Een uitdaging, maar wat hebben we er samen iets moois van gemaakt. Vaarwel mijn lieve vriend <3

Welsh terrier Beau
Welsh terrier Beau footprint, vaarwel mijn vriend